Google Analytics is het gratis statistiekenprogramma van Google, heet Analytics.

Google Analytics meten is weten

Met Google Analytics kan je als websitebeheerder gemakkelijk allerlei belangrijke informatie terugvinden. Wat gebeurt er zoal op je website of webshop? Het is een vraag die vele online marketing specialisten zich afvragen als ze met je website of webshop bezig zijn, om er maandelijks weer een online succes van te maken… Een zeer effectieve statistieken tool om te gebruiken tijdens je SEO en voornamelijk handig voor SEA campagnes. De vraag “wat doen bezoekers op je site”? En nog vele anderen zorgen ervoor dat Google Analytics niet meer weg te denken is, uit het online marketing straatbeeld. Het is immers een gratis tool “nou gratis is nooit iets, als het om online succes gaat” en geeft deze tool de belangrijkste zaken, standaard en overzichtelijk weer. Zo gaat het volgende gezegde op: “meten is weten” en geeft Google Analytics je het inzicht.

  • Google Analystics meet en weet!
  • Het aantal bezoekers op je website,
  • Via welk medium zijn de bezoekers op je website gekomen,
  • Op welke trefwoorden vinden je bezoekers je website,
  • Hoeveel bestellingen genereer je online met je website of webshop,
  • Welke webpagina’s worden het meeste bekeken.

Implementatie Google Analytics code

Zoekmachine Services werkt al jaren met het Google Analytics statistiekenprogramma. Het implementeren van de Google Analytics code in je websites en of webshops is voor ons zo gedaan. Het meten via Google Analytics levert betrouwbare en nuttige informatie op. Waarop je de online strategie snel kunt aanpassen als bepaalde KPI’s wegzakken. Tevens heeft Google Analytics als voordeel dat je een goed inzicht krijgt met meetgegevens die aan je betaalde advertenties van Google AdWords uitleest. Zo krijg je een volledig overzicht van je website, wat de bezoekers op je website zoal doen. Aan de achterkant / backend van Google Analytics zie je niet alleen maar cijfers staan. Gelukkig is dit best te doen, alleen zien wij wel het voordeel ervan in dat je eerst meer leest over Google Analytics en het instellen van bepaalde te meten acties op je site. De cijfers die Google Analytics via de backend van je website profiel laat zien, moet je wel goed kunnen interpreteren. Zoekmachine Services genereert meer bezoekers, laat dit meetbaar aan je zien via een maandelijkse analyse met uitleg over deze cijfers vanuit Analytics. Zo kan je via Google Analytics zelfs het effect meten van je Zoekmachine optimalisatie SEO en Zoekmachine marketing SEM campagnes.

Google Analytics rapportages

Voor de beste Google Analytics rapportage gestuurd op de key preformance indicators KPI’s die op voorhand gesteld zijn. Hierin voorziet Zoekmachine Services. Neem voor meer informatie over het opstarten, optimaliseren en beheren van een Google Analytics account contact op via telefoonnummer: 020 675 984 en vraag naar de Analytics consultant die meetbaar voor je inzichtelijk maakt.